Roda de Ter

La intensa pluja fa desbordar el riu Ter al seu pas per Roda de Ter i provoca esllavissades i talls de carreteres

Els ruixats més intensos s'han registrat a Osona, Ripollès, Garrotxa, la Selva, Vallès Oriental i Baix Llobregat

RedaccióActualitzat

L'episodi de pluges ha provocat nombroses incidències al territori, tot i que, amb el pas de les hores, les tempestes han perdut intensitat.   

Les pluges que han caigut en les últimes hores a diverses comarques han provocat 454 avisos als serveis d'emergència. La majoria al Segrià, la matinada de divendres, i al nord del Baix Llobregat, Osona, el Vallès Oriental i la Selva la tarda i el vespre de divendres.

La intensa pluja que ha caigut en les darreres hores a la comarca d'Osona ha provocat el desbordament del riu Ter al seu pas per Roda de Ter. El desbordament del riu ha afectat el pavelló poliesportiu del municipi, on l'aigua ha pujat fins a una altura de 75 centímetres. Prèviament, ha calgut evacuar el centenar llarg d'usuaris que utilitzaven la instal·lació.

Alguns cotxes han quedat atrapats a la carretera i els carrers del municipi per la crescuda de l'aigua. Protecció Civil ha hagut d'auxiliar dues persones que han quedat atrapades dins del seu vehicle completament envoltat per l'aigua.

La pluja, que ha acumulat 105 litres per metre quadrat, també ha inundat dues carreteres locals de la zona, una de les quals, la BV-5222, que ha quedat tallada unes hores al trànsit.

Una altra població osonenca fortament afectada per les pluges ha estat Torelló. En aquest municipi s'han repetit les escenes de carrers inundats i cotxes encallats per culpa de l'aigua. Els Bombers han rebut 35 avisos principalment per baixos inundats i també ha caigut part d'un mur al passeig del Ter, fet que ha obligat a tallar el carrer.

La circulació de trens també s'ha vist afectada per la intensa pluja. El Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) ha estat informat d'una esllavissada de terra que afectava la circulació de la línia R3, que va entre Barcelona i Puigcerdà. El tall de circulació ha fet posar en prealerta el pla Ferrocat, i dos trens han hagut de retrocedir a les seves estacions. Renfe ha habilitat transport alternatiu per carretera per fer el trajecte del tram afectat, entre Torelló i Sant Quirze de Besora.

El transport aeri també s'ha vist lleugerament afectat: a l'aeroport de Reus ha calgut desviar tres vols per la pluja i un altre vol s'ha desviat a l'aeroport de Girona.

Protecció Civil ha mantingut fins a la mitjanit l'estat d'alerta del pla especial Inuncat d'emergències per inundacions. Després, s'ha rebaixat a prealerta. Aquest diumenge a la tarda s'esperen noves pluges a la meitat nord, tot i que no tan intenses com les d'ahir.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut