Vilademuls

La inauguració de l'enllaç de Vilademuls completa la circumval·lació gratuïta de l'AP-7 a Girona

Aquest tram completa els 22 quilòmetres de circumval·lació gratuïta de l'AP-7 a Girona

RedaccióActualitzat

La circumval·lació gratuïta de l'AP-7 al seu pas per Girona ja és una realitat. Aquest dimarts ha entrat en servei l'enllaç de Vilademuls, que completa els 22 quilòmetres des de Fornells de la Selva en què l'autopista entronca a quatre carrils amb l'autovia A-2. La ministra de Foment, Anna Pastor, ha inaugurat aquest dimarts el nou enllaç, que permetrà evitar les aglomeracions de trànsit a les diferents entrades de la ciutat i, a més, de forma gratuïta

Les obres del nou enllaç han costat 15 milions d'euros. Aquesta nova connexió, com la de Fornells de la Selva, és direccional. És a dir, que només permet fer moviments en un sol sentit. Els vehicles que circulin per l'AP-7 en sentit nord podran entroncar amb la nacional, i aquells que vinguin de Figueres per l'N-II podran accedir a l'autopista des de Vilademuls.

El director general d'Abertis Autopistes, Josep Lluís Giménez, calcula que diàriament "entre 7.000 i 8.000 vehicles" faran servir l'enllaç de Vilademuls i passaran per les seves setze cabines de peatge. Això suposa un 20% del trànsit que circula pel tronc de l'AP-7, que actualment fluctua entre els 30.000 i els 35.000 vehicles per dia.

Les obres del nou enllaç van començar el setembre del 2012 i es van acabar al novembre de l'any passat. Tot i això, l'entrada en servei s'ha ajornat perquè encara faltava acabar la connexió amb l'N-II, una obra que en aquest tram, el d'Orriols-Medinyà, es troba empantanegada i es va veure afectada per un canvi de projecte.

Pastor ha aprofitat l'acte per anunciar que aquest mateix juliol l'Estat adjudicarà el desdoblament de l'N-II als trams de Sils-Maçanet i Orriols-Medinyà. Tot plegat forma part d'un paquet d'obres que puja a 65 milions d'euros i que també inclou la remodelació d'enllaços a Tordera, Pontós i Garrigàs.

Ana Pastor ha recordat també que estan en execució actualment els trams Caldes de Malavella-Sils, amb un pressupost de 48 milions d'euros, i el nou pont sobre el riu Ter, una obra de 22 milions d'euros que conclourà aquest any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut