Edifici que acull la seu de la Fundació Godia.
Edifici que acull la seu de la Fundació Godia.
Barcelona

La fiscalia es querella contra la família Godia per frau fiscal "sistemàtic"

La fiscalia s'ha querellat contra els propietaris de la Fundació Godia per frau fiscal. Es tracta de l'hereva de la família Godia, Liliana Godia, el seu marit i el seu cosí, els quals acusa de defraudar 5,7 milions d'euros. El fiscal sosté que haurien comès 14 delictes fiscals per "burlar sistemàticament" el pagament d'impostos.

RedaccióActualitzat
La fiscalia s'ha querellat contra els propietaris de la Fundació Godia per frau fiscal. Es tracta de l'hereva de la família Godia, Liliana Godia, el seu marit i el seu cosí, els quals acusa de defraudar 5,7 milions d'euros. El fiscal sosté que haurien comès 14 delictes fiscals per "burlar sistemàticament" el pagament d'impostos i destaca la "volum i la gravetat" del presumpte frau.

Segons l'escrit, Liliana Godia es va servir entre el 2007 i el 2010 de societats vinculades a ella, com BCN Godia SL, Doplette SL i Barcel Euro SL, per sufragar les seves elevades despeses personals, superiors a l'1,5 milions d'euros anuals, sense pagar els impostos corresponents per la seva renda i patrimoni, gràcies a un "camuflatge comptable i tributari".

Liliana Godia, mecenes i inversora influent de la societat barcelonina, va heretar una gran fortuna del seu pare, l'empresari i pilot de Fórmula 1 Francisco Godia, i va crear la fundació que en porta el nom i que exposa a Barcelona 1.500 peces en una de les col·leccions d'art més importants de fons privats d'Espanya.
Anar al contingut