Detall de l'adhesiu per demanar l'alliberament d'Uribetxebarria (Foto:EFE)
Detall de l'adhesiu per demanar l'alliberament d'Uribetxebarria (Foto:EFE)
Madrid

La fiscalia de l'Audiència Nacional demana que es completi l'informe forense d'Uribetxeberria

La fiscalia de l'Audiència Nacional demana que es completi l'informe forense de l'etarra Iosu Uribetxeberria, malalt d'un càncer terminal. La decisió que havia de prendre el jutge Santiago Pedraz aquest dilluns pot trigar 15 dies més.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional havia d'estudiar avui la petició per excarcerar l'etarra Iosu Uribetxeberria, condemnat pel segrest més llarg de la història d'ETA. Divendres, Institucions Penitenciàries li va concedir el tercer grau per motius humanitaris, pel càncer terminal que té.

La decisió judicial sobre si es concedeix la llibertat condicional al pres etarra Iosu Uribetxeberria es podria retardar fins d'aquí dues setmanes. El motiu és que ara la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha demanat que es completi l'informe forense enviat per l'Hospital Donostia de Sant Sebastià sobre el seu estat de salut.

Segons fonts jurídiques, aquest informe, on s'assegura que l'estat de l'etarra és irreversible, s'ha d'ampliar amb l'historial clínic del pacient, els seus antecedents mèdics i ha d'anar firmat per persones concretes i no per una comissió mèdica.

Aquest document que la fiscalia troba incomplet el va demanar Institucions Penitenciàries, i va servir de base per concedir el tercer grau a Uribetxebarria.

Des d'aquest organisme asseguren que l'informe mèdic és oficial, i que es va elaborar seguint els mecanismes que marca el reglament.

En tot cas, la fiscalia es prendrà el seu temps per estudiar el cas i no presentarà l'informe abans de 10 o 15 dies.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut