El quartet de Liverpool travessant el famós pas de vianants d'Abbey Road.
El quartet de Liverpool travessant el famós pas de vianants d'Abbey Road.
Londres

La famosa foto dels Beatles a Abbey Road compleix 40 anys

La portada més cèlebre dels Beatles, la fotografia dels membres del grup creuant un pas de zebra d'Abbey Road, compleix 40 anys aquest dissabte, 8 d'agost. En només 15 minuts i unes 7 o 8 instantànies, la banda va immortalitzar la que seria la portada del seu darrer disc i un dels passos de vianants més famosos del món. Des de llavors, milers de fans acudeixen a imitar i homenatjar els seus ídols, però aquest dissabte la festa tindrà un caràcter especial.

Actualitzat
Al carrer londinenc d'Abbey Road hi ha un dels passos de vianants més famosos del món. La seva popularitat es deu als Beatles, que el van immortalitzar ara fa 40 anys amb una fotografia dels quatre membres de la banda creuant-lo.

La instantània, que va servir com a portada del darrer disc de la banda, es va crear en una breu sessió de fotos que va durar uns 15 minuts i en què el fotògraf només va tenir temps de prémer el botó de la càmera unes 7 o 8 vegades. Tot plegat va ser possible gràcies a la col·laboració d'un policia que va aturar el trànsit durant una estona perquè els Beatles poguessin immortalitzar el moment.

Des del 8 d'agost del 1969, aquest pas de vianants d'Abbey Road ha passat a la història. Situat a pocs metres dels estudis on la banda i altres artistes han enregistrat alguns dels seus àlbums més importants, s'ha convertit en un lloc de peregrinatge de molts fans de la banda que hi van per imitar, amb o sense variacions, la imatge més famosa dels seus ídols.

També hi escriuen missatges de recordatori a la banda o senyals del seu pas pel lloc. L'afluència de visitants i el nombre de missatges és tan gran que les autoritats han de repintar el pas cada tres mesos. La fixació per aquest pas està tan estesa que els estudis ofereixen al seu web una webcam que mostra el que està passant a cada moment.

Els veïns i els vehicles que passen per aquest emblemàtic lloc han de conviure, amb més o menys paciència,  amb els homenatges dels turistes que sovint han de patir els clàxons d'alguns cotxes que circulen per la zona. Malgrat els clàxons, aquest dissabte, 8 d'agost, però, els fans celebraran amb un acte especial el 40è aniversari de la instantània.
Anar al contingut