Lleida

La família d'un dels bombers morts es presentarà com a acusació particular contra els dos detinguts

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'advocat de la família d'un dels bombers morts durant l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol passat, Pau Simarro, ha dit que es personarà com a acusació particular contra els dos presumptes autors del foc. Les famílies de quatre dels cinc bombers morts ja es van presentar el setembre passat com a acusació particular en el cas. Simarro ha explicat que tres de les quatre famílies, però, van retirar l'acusació en espera que s'acabés el secret sumarial del cas, i que, en aquests moments, només una segueix endavant amb l'acusació. La família del bomber ferit que va morir dies després a l'hospital no va arribar mai a personar-s'hi.

Actualitzat
Simarro ha dit que dilluns presentarà formalment l'acusació de la família davant el jutjat de Gandesa i ha assegurat que continuaran investigant "si hi va haver responsabilitat per part dels comandaments dels bombers".

L'advocat també ha recordat que els familiars "sospitaven que l'actuació dels comandaments no havia estat tan impecable" i espera que després d'aquestes detencions s'aclareixin tots els fets.

El jutjat ha obert diligències per investigar les causes de l'incendi.
 
La jutgesa que instrueix el cas ha decretat l'aixecament del secret de sumari, després que s'hagués prorrogat fins en tres ocasions: el 28 de setembre, el 25 d'octubre i el 24 de novembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut