Esport extrem

La ciutat de Barcelona serà seu fixa dels X Games fins al 2015

Barcelona serà una de les seus dels X Games a partir de l'any que ve. Aquesta competició, que engloba diferents modalitats d'esport extrem, es disputa en cinc seus cada temporada, i la capital catalana en serà una en els pròxims tres anys, juntament amb Munic i Iguaçú, a l'estiu, i Aspen i Tignes, a l'hivern. Barcelona debutarà com a escenari dels X Games al maig del 2013.

Actualitzat
Amb aquesta adjudicació per tres anys, Barcelona tornarà a situar-se en el mapa mundial dels esdeveniments esportius, encara que en aquesta ocasió amb una tipologia molt allunyada de les especialitats dels Jocs Olímpics, com són els esports extrems, el potencial econòmic dels quals ha portat el consistori barceloní a projectar un retorn d'uns 60 a 75 milions d'euros, amb una mínima inversió.

L'anell olímpic de Montjuïc a Barcelona serà el centre neuràlgic dels X Games des del 9 al 12 de maig del 2013. Els X Games van ser creats i organitzats fa 17 anys per la cadena televisiva nord-americana ESPN, que és present en 200 països, i reuneixen grans especialistes mundials en patinets, bicicletes acrobàtiques, ral·li i moto, amb un total de setze disciplines esportives no federades. Cada seu tindrà un caràcter propi, el que permetrà que existeixin especialitats que potser no es vegin a d'altres ciutats.

Aquest és el programa dels X Games per al 2013:

Aspen, Estats Units 24-27 de gener
Tignes, França 20-22 de març
Foz do Iguaçu, Brasil 18-21 d'abril
Barcelona, Catalunya 9-12 de maig
Munic, Alemanya 27-30 de juny
Los Angeles, Estats Units 1-4 d'agost
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut