Jocs Olímpics

La candidatura de Madrid als Jocs de l'any 2020 passa el tall i se'ls disputarà amb les ciutats de Tòquio i d'Istanbul

La candidatura de Madrid als Jocs Olímpics de l'any 2020 ha passat el tall i se'ls disputarà amb les ciutats de Tòquio i d'Istanbul. La capital espanyola és la que ha tret més bona puntuació, amb poc marge respecte de la ciutat asiàtica. Aquest és el tercer cop consecutiu que Madrid opta als Jocs.

Actualitzat
La cursa pels Jocs Olímpics del 2020 ha fet la penúltima tria i ara ja només són tres les ciutats candidates a organitzar-los: Istanbul, Tòquio i Madrid, i vistes les votacions dels membres del COI, la capital japonesa i l'espanyola serien les més ben valorades. Les tres ciutats candidates han de dipositar ara mig milió de dòlars a les arques del COI a fons perdut, i començaran a treballar per preparar la candidatura.

La decepció s'ha viscut a Doha i Bakú, que no han passat el tall. L'elecció definitiva es farà el setembre del 2013.

Les opcions de Madrid

Serà la tercera elecció per a Madrid, que ja quedat descavalcada de l'organització dels Jocs Olímpics d'aquest estiu, que es faran a Londres, i els del 2016, que organitzarà Rio de Janeiro. Sobre el paper, la candidatura espanyola surt com a favorita, però ser ara la més ben valorada no garanteix res en la votació final: ho saben molt bé París i Tòquio, que tot i ser les més ben puntuades en les dues últimes eleccions, van acabar sucumbint davant de Londres i Rio.

De Madrid, el COI en lloa l'alt percentatge d'instal·lacions ja construïdes, però adverteix del risc de la situació econòmica a l'estat espanyol, que podria comportar greus problemes a l'hora d'aconseguir patrocinadors.

També aniria en contra de la candidatura madrilenya l'alternança de Jocs entre continents, ja que els del 2024 semblen portar el nom de la ciutat de París, que fa anys que treballa per organitzar la cita olímpica 100 anys després de l'última vegada. En aquest sentit, Tòquio, que només té en contra el poc suport popular, tindria més possibilitats d'acollir els Jocs que fa quatre anys, quan optava a organitzar els del 2016.

Poques opcions tindria Istanbul, tot i el valor afegit de la cruïlla de civilitzacions i la cohabitació de continents. A la ciutat turca, el COI li recomana obertament que desisteixi dels seus plans d'organitzar l'Eurocopa del 2020 si vol acollir els Jocs Olímpics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut