La calor ha trencat barreres del 2013

Avui s'obren les portes de bat a bat a la calor d'estiu amb l'arribada de la primera nit tropical a Catalunya aquest any 2013, amb màximes que tocaran per primera vegada la xifra dels 35 ºC.

Actualitzat
Ahir es van obrir les portes de bat a bat a la calor d'estiu amb l'arribada de la primera nit tropical i la primera màxima de 35 ºC a Catalunya aquest any 2013.

Primera nit tropical
Les temperatures de la nit i matinada del dijous, 13 de juny, van ser altes arreu del país, fins i tot amb valors tropicals, és a dir, temperatures que no van baixar per sota dels 20 ºC. Punts tan distants dins de Barcelona com el Raval i l'observatori Fabra no van baixar dels 20 ºC, i també Portbou la mínima ha estat superior als 20, amb 21,3 ºC.

Primera màxima de 35 ºC
Les temperatures màximes de dimecres van ser molt altes a les comarques del Segrià i la Ribera d'Ebre. La màxima més elevada es va registrar a Aitona, amb 34,7 ºC, a tocar de la xifra dels 35 ºC que encara enguany no hem assolit. En canvi, ha calgut esperar fins dijous 13 de juny per trobar per primera vegada una màxima de 35 ºC, la màgica xifra de calor i que obre les portes a l'estiu. Els registres més elevats del dia es van donar a la comarca del Segria i en destaca la màxima més alta del dia Lleida, amb 35 ºC. Altres màximes del dia són: 34,9 a Castelldans, 34 a Mollerussa, 33 a Balaguer, 32 a Tremp i Girona i 31 a Manresa i Solsona.

La calor donarà una petita treva divendres, amb una davallada de les mínimes i de les màximes. Però compte: de cara al cap de setmana tornaran a remuntar i clarament es tocaran i se superaran els 35 ºC als indrets més càlids del país: pla de Lleida i interior de les Terres de l'Ebre. Cap de setmana de ple estiu.

Dades obtingudes de Meteocat.







càlides de nit i tòrrides de dia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut