L'enciclopèdia lliure en línia Viquipèdia és consultada per un 60% dels docents a la Universitat
L'enciclopèdia lliure en línia Viquipèdia és font de consulta per a un 60% dels docents a la Universitat
Barcelona

La Viquipèdia és tan consultada pels professors com pels alumnes a la universitat

Un 60% dels docents consulta regularment l'enciclopèdia virtual

Actualitzat

Els professors universitaris fan servir la Viquipèdia pràcticament amb la mateixa freqüència que els alumnes, tot i que la majoria no ho reconeix públicament. Són dades d'una enquesta feta per un equip d'investigadors de la UOC a un miler de docents, gràcies a la qual han constatat que un 60% utilitza regularment aquesta enciclopèdia virtual.

El director de la investigació, Eduard Aibar, ha explicat que els usos que en fan els professors són tant per a temes personals com per a temes professionals.

"No hi van a buscar el tema del qual són especialistes, però sí de vegades temes una mica relacionats amb el que fan però dels quals no tenen tant coneixement".

Malgrat fer-ne un ús freqüent, Aibar ens assegura que molts tenen vergonya de reconèixer que la Viquipèdia és una de les seves fonts de consulta.  

"Nosaltres, en broma, diem que la Viquipèdia és com el porno: els professors no ho diuen públicament però de fet l'acaben consultant".

A partir d'aquesta enquesta, Aibar i el seu equip han sondejat una cinquantena de professors universitaris de tot el món que han incorporat la Viquipèdia a la seva pràctica acadèmica, proposant, per exemple, que els alumnes millorin les entrades relacionades amb els temes que estan estudiant.

Anar al contingut