Barcelona

La Vall d'Hebron obre una unitat pionera per crear tractaments personalitzats contra el càncer

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona ha inaugurat una unitat de recerca en teràpia molecular del càncer, pionera a fer investigació en xarxa amb altres centres europeus. L'objectiu és desenvolupar tractaments personalitzats per a cada pacient. L'obra social de La Caixa hi ha destinat set milions d'euros.

Actualitzat
La nova unitat de recerca en teràpia molecular del càncer de la Vall d'Hebron es basa en dues línies de treball: una, la investigació, i l'altra, l'assaig clínic per aconseguir les anomenades "dianes terapèutiques", és a dir, el millor tractament per a cada pacient.

El doctor Josep Baselga, director d'aquesta unitat, ha explicat que "el malalt vindrà per la porta, li farem les proves necessàries, d'imatge i de sang, tindrem aparells per seqüenciar el genoma complet d'aquest tumor i a partir d'aquí podrem fer un tractament amb una combinació de medicaments que sigui elegant, que sigui poc tòxic i que sigui altament eficaç".

Es preveu que per aquesta unitat hi passin 400 pacients a l'any, el doble dels que es tractaven fins ara a la Vall d'Hebron de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut