Barcelona

La Vall d'Hebron justifica el col·lapse a urgències per un repunt "inesperat" de pacients a principis de juny

Aquesta és la resposta del centre a una carta enviada pels metges per denunciar l'empitjorament de la qualitat assistencial

RedaccióActualitzat

La direcció de l'Hospital de la Vall Hebron ha atribuït el col·lapse viscut a urgències a un repunt puntual i inesperat de malalts durant aquest mes de juny. El centre respon així a la carta enviada pels metges per denunciar l'empitjorament de la qualitat assistencial.

El director gerent, José Navas Palacio, ha assegurat que el funcionament de la planta "han tornat a la normalitat" i considera que la carta està relacionada amb la pressió viscuda pels professionals durant el mes de juny quan s'han atès de mitjana 283 pacients diaris, una demanda que requereix "el dispositiu especial" de l'hivern i que supera la xifra habitual, que és d'unes 250 persones.

El gerent ha desvinculat el col·lapse amb el tancament de llits. "Encara no ha començat la reducció de cada estiu", ha afirmat. "Normalment es fa durant els mesos de juliol, agost i setembre" perquè s'intenta ajustar l'estructura de l'hospital per atendre la demanda tenint en compte la disponibilitat de professionals. Quan s'iniciï el tancament de llits, es reduiran al voltant del 10% dels 850 disponibles actualment. És una xifra "que és habitual, i cal precisar que són més que durant l'any passat".

 Hospital de Bellvitge

Per la seva banda, el personal de Bellvitge xifra el tancament estiuenc de llits en 200, i han criticat que l'hospital està "al límit", pel que seguiran mobilitzant-se al costat dels pacients del centre per impedir el tancament de llits.

La direcció de l'Hospital de Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat, ha acusat els sindicats d'aprofitar la posada en marxa del pla de reducció de llits d'estiu per generar un conflicte per motius laborals i salarials.

El director gerent de l'hospital, Alfredo García, ha assegurat que "la situació de l'activitat assistencial és d'absoluta normalitat", en resposta als sindicats que han denunciat que hi ha pacients en urgències que s'han d'esperar diversos dies per aconseguir un llit i ingressar en planta.

Segons el director gerent, el pla d'estiu és semblant al que es va fer l'any passat i implicarà el tancament progressiu de llits amb un pic màxim de 150 llits el mes d'agost, coincidint amb l'època de menys demanda assistencial i de les vacances dels professionals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut