La Unió Africana a Addis Abeba
La Unió Africana a Addis Abeba
Addis Abeba

Unió Africana crearà una força regional de 7.500 homes contra Boko Haram

Amnistia Internacional ha declarat que el nomenament de Mugabe com a líder de torn de l'organització panafricana posa en risc la imatge de la institució.

RedaccióActualitzat

Crida a la mobilització de la Unió Africana contra Boko Haram. Els caps d'estat dels 53 països que formen part de l'organisme panafricà volen crear una força regional de 7.500 homes per fer front a l'amenaça del grup d'islamistes fanàtics.

El president sortint d'aquest organisme justifica la necessitat d'articular una resposta col·lectiva, eficaç i decisiva contra el terrorisme extremista, perquè amenaça la seguretat i el desenvolupament de tot el continent.

Una amenaça que també constata el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que assisteix a la cimera.

L'avanç de Boko Haram a Nigèria i les incursions al Camerun inquieten els països veïns, com el Txad i el Níger. Aquesta secta nigeriana ha fet més de 13.000 morts des del 2009.

A la cimera de la Unió Africana d'Addis Abeba, Etiòpia, el president de Zimbàbue, Robert Mugabe, de noranta anys, ha assumit la presidència de l'organisme, un càrrec rotatori. Mugabe dirigeix el seu país amb mà de ferro des que el va portar a la independència, el 1980.

Amnistia Internacional es queixa del nomenament de Mugabe

Amnistia Internacional ha declarat que el nomenament de Mugabe, president de Zimbàbue, com a líder de torn de l'organització panafricana, posa en risc la imatge de la institució, ja que és una necessitat urgent que la UA faci passos concrets per ocupar-se de les violacions dels drets humans, i precisament Mugabe és un dels líders africans més criticats en aquest aspecte, com també per la supressió de les llibertats polítiques en el seu país.

 

 

Anar al contingut