Una classe d'economia europea a la Universitat Pompeu Fabra.
Una classe d'economia europea a la Universitat Pompeu Fabra.
Barcelona

La UPF provarà el curs que ve un grau que permetrà estudiar les assignatures que un vol fins al quart trimestre

En la nova modalitat de grau universitari, un tutor guiarà els alumnes en el disseny del seu currículum personalitzat

RedaccióActualitzat

La Universitat Pompeu Fabra estrenarà el curs vinent una nova modalitat de grau universitari on els estudiants no triaran quina carrera fan fins a meitat del segon curs.

Es tracta d'una prova pilot que de moment només oferirà 20 places. L'accés es farà com a totes les carreres, a través del procés normal de preinscripció universitària.

Però un cop a dins, un tutor guiarà els alumnes en la tria d'assignatures en funció de quins siguin els seus interessos i expectatives professionals.

Superats els quatre primers trimestres, els estudiants hauran de definir a quin grau volen entrar entre un total de vint titulacions, totes les que ofereix la UPF en exclusiva.

En aquest punt, per admetre els estudiants al grau que hagin triat es tindrà en compte el resultat de la selectivitat i quina era la nota de tall del grau escollit l'any que van fer les proves. A més, també es valorarà l'expedient acadèmic de les assignatures cursades a la UPF.

El que es vol és que els estudiants puguin estudiar durant aquest primer any i mig a la universitat qualsevol assignatura dels vint graus. Un tutor els ajudarà i els orientarà de forma directa i personalitzada en el dibuix d'aquest currículum personalitzat i els explicarà què cal cursar obligatòriament per accedir a determinades titulacions.

Per això està pensat bàsicament per a estudiants de Batxillerat amb interessos molt diversos, però que necessiten més temps per triar quin grau volen fer o que senzillament volen aprofundir en temes que els interessen a nivell universitari.

Quan surtin de la universitat acabaran tenint el títol que triïn quan acabin el quart trimestre. A partir d'aquest moment cursaran les mateixes assignatures que la resta d'alumnes del grau i, per tant, tindran la mateixa titulació.

Anar al contingut