La Terra té una edat de 4,4 bilions d'anys, menys del que es creia. (Foto: Reuters)
La Terra té una edat de 4,4 bilions d'anys, menys del que es creia. (Foto: Reuters)
Cambridge

La Terra és 70 milions d'anys més vella del que es creia

El planeta Terra és 70 milions d'anys més jove del que la ciència creia fins ara, segons un estudi geològic fet per un equip de la Universitat de Cambridge que publica la revista "Nature Geosciences". Segons aquest treball, l'edat de la Terra seria de 4.467 milions d'anys, una xifra que ha sortit de comparar elements de la capa del planeta amb els meteorits caiguts a la Terra i que, en teoria, tenen els mateixos anys que el sistema solar.

Actualitzat
D'aquesta manera, els científics de Cambridge conclouen que el més probable és que la formació de la Terra fos més lenta del que es creia i que el planeta es va crear a partir de la col·lisió de miniplanetes que van anar xocant entre si fins a formar el centre de la Terra. D'això, en fa 4.467 milions d'anys, i no els 4.537 milions d'anys que es creia fins ara.

Aquestes col·lisions van provocar que una part del planeta es fongués i va facilitar que els metalls formessin el centre de la Terra. Mentre durava aquest procés, el planeta estava dividit entre el metall líquid del seu interior i la capa superficial de l'escorça terrestre. Quan va acabar aquest llarg procés de formació va ser quan va néixer la Terra amb les dimensions i la forma geològica actuals.
Anar al contingut