Sant Sebastià

"La Pinta del Vent", de Chillida, inaugurada 30 anys després de la seva col·locació

Trenta anys després que fos col·locat a la badia de Sant Sebastià, s'ha inaugurat el conjunt escultòric "La Pinta del Vent" d'Eduardo Chillida. Familiars de Chillida, entre els quals hi havia la seva vídua, Pilar Belzunce, i alguns dels seus fills i dels seus néts, han pres part en una emotiva cerimònia on s'han homenatjat els autors d'aquestes tres grans escultures que formen ara un dels punts emblemàtics de la capital donostiarra.

Actualitzat
Les tres peces escultòriques en acer que formen "La Pinta del Vent" es van instal·lar el mes de setembre de 1977 en unes roques visibles des del mar. En aquell moment no es va fer cap acte social ni institucional i la cerimònia d'avui ha volgut cobrir aquest buit.

Familiars de Chillida no s'han volgut perdre l'acte, amb el qual s'ha posat punt i final a la commemoració del trentè aniversari de la col·locació d'aquestes escultures, que avui en dia formen un dels llocs més emblemàtics de Sant Sebastià. Ha estat un acte carregat de sentiment. Un dels moments més emotius ha estat quan s'ha escoltat la veu gravada de Chillida explicant com va poder posar aquesta escultura en el lloc que més li agradava de Sant Sebastià.

També per la vídua de l'artista, Pilar Belzunce, aquest és -com ella mateixa ha explicat- un indret especial carregat de records.
Anar al contingut