Barcelona

La Model de Barcelona tancarà definitivament l'any 2017

Al gener es faran els primers treballs per desmantellar la Model i la nova presó de Barcelona es farà a la Zona Franca, però en uns terrenys diferents dels previstos

RedaccióActualitzat

El 2017 és la data que tant la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona han donat com a definitiva per al tancament de la presó Model. La primera actuació que es farà és tancar el centre obert. Durant el primer trimestre de l'any que ve, els interns seran traslladats a Wad Ras i a la Trinitat. L'ajuntament enderrocarà un pavelló de la Model i hi farà una plaça.

La resta de la presó haurà d'esperar fins al primer semestre del 2017, data en què la Generalitat s'ha compromès preferentment, diu el conveni, a tenir llest el nou centre de preventius.

Ara també s'ha sabut que aquesta nova presó de preventius serà a la Zona Franca, però en una ubicació diferent de la que ja hi havia decidida i tenia el projecte licitat. En concret, se situarà a la confluència dels carrers D, E, 4 i 6. Així doncs, d'acord amb el conveni que han firmat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de la Generalitat, Artur Mas, es construiran dos centres penitenciaris en el mateix solar de la Zona Franca: un de preventius, que acollirà els reclusos que a dia d'avui són a la Model, i un altre per a interns en règim obert, que reemplaçarà l'actual presó de la Trinitat, on s'ubicaran equipaments, una zona verda i pisos socials. Hi cabran 800 interns.

El nou edifici permetrà tancar definitivament la presó de la Trinitat i deixar Wad Ras únicament com a presó de dones. Serà aleshores quan s'abordarà una rehabilitació que necessita fa molts anys aquesta presó del Poblenou de Barcelona.

 

És el segon cop que Mas, la primera vegada com a conseller en cap, es compromet amb el tema de la Model.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut