Barcelona

Acaba La Marató del cor amb un generós marcador de 8.864.016 euros per a la investigació de les malalties coronàries

El programa més llarg i més solidari de l'any ha combinat sensibilització, entreteniment i divulgació amb la finalitat de recaptar fons per finançar projectes de recerca científica sobre les malalties del cor

RedaccióActualitzat

La Marató de TV3, la cita més multitudinària de Catalunya amb la solidaritat. Aquest cop les malalties del cor han centrat l'esdeveniment, per tercera vegada en tota la seva història. En aquesta ocasió s'han recaptat 8.864.016 euros.

Des de les 10, Mònica Terribas i Quim Masferrer han presentat la 23a Marató de TV3. Ho han fet fins la 1 de la matinada. Han estat 15 hores de solidaritat, divulgació, emoció i entreteniment. L'emissió s'ha pogut seguir en directe a través d'Internet.

A les 8 del matí, Sílvia Cóppulo ha arrencat la jornada solidària a "El suplement" de Catalunya Ràdio i la programació s'ha allargat fins a les dues del migdia.

La primera actualització del marcador s'ha fet poc després de començar el programa per TV3, a un quart d'onze del matí, aleshores s'havia arribat als 324.579 euros.

Lluitant per al cor

Gràcies a les anteriors edicions, la recerca biomèdica en l'àmbit de les malalties del cor ha donat ja resultats molt satisfactoris.

Les patologies cardíaques són la causa d'una de cada quatre morts a Catalunya i, a més, els experts pronostiquen que la incidència anirà a l'alça i que entre els afectats hi haurà cada vegada gent més jove.

Solidaritat, divulgació científica i entreteniment continuen sent els grans pilars de la Marató, i els testimonis són un dels elements més essencials i admirables.

905 11 50 50

La Marató ja fa anys que s'ha instal·lat, també, arreu del país per iniciativa de la gent. S'han fet més de 2.000 activitats populars en uns 700 municipis, cosa que vol dir 1 milió de persones mobilitzades cosa que ha ajudat a fer pujar molt el marcador. L'any passat hi va haver 2.200 activitats arreu del territori.

En aquestes 22 edicions s'han recaptat més de 130 milions d'euros, que han finançat 636 projectes de recerca.

Així doncs, el telèfon de La Marató, el 905 11 50 50, no ha parat de sonar. Cada any rep al voltant de 88.000 trucades per a donatius. Aquest any, a les seus telefòniques hi havia més d'un miler de línies que, ateses per 2.400 voluntaris, han permès absorbir tota la solidaritat que ha anat arribant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut