Informació de l'ordre de recerca internacional de Ianukóvitx publicada al web de la Interpol.
Informació de l'ordre de recerca internacional de Ianukóvitx publicada al web de la Interpol.
Lió

La Interpol inclou l'expresident ucraïnès Víktor Ianukóvitx a la seva llista dels més buscats

L'orde de recerca s'ha fet a petició d'Ucraïna, que imputa l'expresident delictes de malversació de fons i apropiació indeguda

Actualitzat

La Interpol ha inclòs l'expresident ucraïnès Víktor Ianukóvitx a la seva llista de persones més buscades. Ho han fet a petició de les noves autoritats ucraïneses, que li imputen diversos delictes de malversació de fons i apropiació indeguda. 

La Interpol ha emès una altra ordre internacional de recerca contra altres noms del govern de Ianukóvitx com l'exprimer ministre Nikolai Azarov, l'exministra de Sanitat Raïssa Bogatireva, l'exministre de Finances Yuri Kolobov i el fill de Ianukóvitx, Alexander, segons es pot consultar ja a la pàgina web de l'organització.

Ianukóvitx, de 64 anys, va fugir d'Ucraïna cap a Rússia el febrer de l'any passat, després de les massives mobilitzacions contra la decisió del seu govern de suspendre la firma d'un acord d'associació amb la UE. Les noves autoritats prooccidentals acusen Ianukóvitx i el seu entorn, conegut com "La Família", d'acumular una enorme fortuna a costa de les arques estatals i de saquejar els actius nacionals mitjançant corrupteles.

L'expresident ha negat que ni ell ni cap dels membres de la seva família siguin corruptes i denuncia un "cop d'Estat" que ha derivat en un conflicte armat entre l'Exèrcit ucraïnès i les milícies separatistes de Donetsk i Lugansk i l'annexió de Crimea per part de Rússia. En el temps que dura el conflicte, més de 4.700 persones han mort.

Anar al contingut