Barcelona

La Generalitat planteja obrir unes 50 delegacions noves a l'estranger

Ho confirma a TV3 la secretaria d'Afers Exteriors, el dia que presenta els nous delegats de Roma i Viena

RedaccióActualitzat

La Generalitat vol fer un pas més en la potenciació de la política exterior, malgrat que sempre ha estat un tema espinós i que ha aixecat l'oposició frontal del govern espanyol. El govern català té la intenció d'obrir fins a cinquanta delegacions del govern a l'exterior. Això és el que ha dit Roger Albinyana, secretari d'Afers Exteriors, en una entrevista a TV3. 

Actualment, la Generalitat té cinc delegacions a l'exterior: Washington, Londres, París, Berlín i Brussel·les. El govern ja va aprovar obrir-ne dues més: a Roma i a Viena. TV3 ha pogut saber ara quins seran els delegats en aquestes dues capitals europees i ha pogut parlar amb ells. Es tracta de Luca Bellizzi, doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de Milà i militant convergent, que serà el nou delegat a Roma, i Adam Casals, consultor de projectes multinacionals, que ocuparà el mateix càrrec a Viena. Són uns nomenaments que, a més de potenciar les relacions comercials, explicaran el procés sobiranista en un any clau.

Des de Viena, a més, s'obriran relacions amb Eslovènia, Croàcia, Hongria, Txèquia i Eslovàquia. Una expansió que ben aviat també es farà cap a Àsia i Amèrica Llatina.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut