Els treballadors públics cobraran la paga extra sense condicions
El conseller Andreu Mas-Colell al Palau de la Generalitat.
Barcelona

La Generalitat garanteix la recuperació de la paga extra del 2015 als treballadors públics, sense condicions

La Generalitat garanteix la recuperació de la paga extra el 2015, via pressupostos, i la desvincula de l'impost sobre els dipòsits bancaris

RedaccióActualitzat

Els treballadors públics cobraran la paga extraordinària el 2015. I serà sense cap mena de condició. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat que la partida figurarà en el pressupost i no estarà vinculada a cap ingrés extra.

La Generalitat ja va anunciar que els treballadors públics recuperarien la paga, però hi havia incertesa sobre la fórmula que es faria servir. Ara, Mas-Colell ha deixat clar que no hi haurà condicions:

"En els pressuposts que presentarem el dia 2 de desembre, la paga doble dels treballadors de la Generalitat per a l'any 2015 hi està incorporada, és a dir que no està condicionada a res més que el pressupostos."

El conseller ha estat clar: "Tindran efecte l'any vinent, perquè la nòmina és prioritària".

La paga es va retallar el 2012 i des de llavors els treballadors públics només en cobren la meitat o l'equivalent a un 7,14% de rebaixa de sou.

El govern de la Generalitat es va comprometre a recuperar-la el 2014, però la va lligar a la recaptació de l'impost de dipòsits bancaris. Al final, els treballadors no la van cobrar. La Generalitat només va poder recaptar 2,6 milions dels 685 previstos pel tribut, perquè les entitats financeres l'han impugnat. A l'espera que els tribunals ho resolguin, no han pagat a la Generalitat: només han presentat un aval.

Anar al contingut