Barcelona

La Generalitat cobrarà 1 euro per medicament receptat

Comprar un medicament a la farmàcia sortirà, com a mínim, 1 euro més car a partir de l'any que ve. La Generalitat ha tirat endavant l'anomenat "tiquet moderador", un impost sobre les receptes que pretén frenar el consum de medicaments i augmentar els ingressos de les arques públiques. La taxa serà d'1 euro per medicament i l'haurà de pagar tothom, independentment de la renda que tingui. Entrarà en vigor cap a la primavera i tindrà un topall de 61 euros per persona i any. El govern espera recaptar uns 100 milions d'euros amb aquest impost.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat en la presentació dels pressupostos per al 2012 que aquest "tiquet moderador" s'aplicarà d'entrada amb càracter universal, però que el govern estudiarà que determinades persones en quedin al marge en funció de la renda.

Aquesta idea ja l'havia llançada el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, quan es va saber que es crearia aquest impost. Aleshores, també en va situar l'import entre els cinc cèntims i l'euro per recepta. Finalment, però, la taxa la pagarà tothom i és d'1 euro per medicament receptat.

Els usuaris de la targeta sanitària l'hauran de pagar a la farmàcia, a l'hora de comprar el producte. La taxa ha d'entrar en vigor quan s'hagin aprovat definitivament els pressupostos, a la primavera.

El govern diu que el que es busca no és recaptar diners, sinó frenar el consum excessiu de medicaments, moderar-ne la demanda i, per tant, la despesa que comporta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut