Madrid

La Fiscalia de Medi Ambient investiga els nivells de contaminació de Barcelona i Madrid

La Fiscalia de Medi Ambient ha obert una investigació per determinar Barcelona i Madrid compleixen la directiva europea de qualitat de l'aire, per a la qual cosa ha demanat informació detallada dels seus nivells de contaminació atmosfèrica i de les mesures que estan prenent per combatre'ls. Fonts de la fiscalia han afegit que la investigació s'estendrà a altres grans ciutats espanyoles amb el mateix procediment que ja ha iniciat amb Barcelona i Madrid: la petició de dades de contaminació atmosfèrica i dels programes posats en marxa per avisar la població i millorar la qualitat de l'aire.

Actualitzat
Tant a Madrid com a Barcelona, l'obertura d'una investigació per part de la Fiscalia de Medi Ambient, que actua d'ofici i basant-se en informes sobre la qualitat de l'aire, coincideix amb un augment considerable de la contaminació els últims dies i amb polèmiques obertes arran de la qüestió.

Puig diu que el govern ha tingut sort que la contaminació augmenti ara

A Barcelona, la notícia arriba quan la presència d'un anticicló ha suposat l'ajornament de la supressió de la limitació absoluta de velocitat a l'àrea metropolitana, una mesura del govern anterior que tenia justament com a finalitat millorar la qualitat de l'aire. El conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha referit justament a aquesta qüestió, després de les múltiples crítiques rebudes sobre l'entrada en vigor de la nova normativa.

Puig s'ha alegrat que l'augment de la contaminació s'hagi donat justament ara. Per Puig, el govern ha tingut "sort", perquè si hagués coincidit amb l'eliminació de la limitació a 80 quilòmetres per hora als accessos de Barcelona l'oposició hauria carregat contra l'executiu.

La Fiscalia insta Madrid a reflectir la "realitat"


Pel que fa a la ciutat de Madrid, on la Fiscalia ha instat l'Ajuntament a reflectir "la realitat" de la contaminació, tot plegat afegeix llenya al foc a una controvèrsia ben diferent. I és que el canvi d'ubicació recent de les estacions que mesuren la qualitat de l'aire a la ciutat ha despertat diverses suspicàcies.

L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, que ha vist com la mateixa ministra de Medi Ambient espanyol, Rosa Aguilar, l'acusava de no fer res per reduir la contaminació a la capital espanyola, considera que l'aire de Madrid és net, i ha declarat que no és el moment d'aplicar "mesures radicals" perquè es perdrien llocs de treball i "no és el moment".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut