Barcelona

La Diagonal estrena rajoles amb fulles de plàtan com a disseny, que redueixen la contaminació i són antilliscants

El nou panot incorpora avenços tecnològics, com ara uns additius que capten les partícules en suspensió i així rebaixen la contaminació; no rellisca i és fàcil de netejar

RedaccióActualitzat

Les voreres de la Diagonal de Barcelona, en plena remodelació, tindran fulles de plàtan a terra tot l'any, no només a la tardor. L'Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar les noves rajoles, els panots, amb un disseny especial que reprodueix la forma d'una fulla de plàtan, l'arbre més característic d'aquesta avinguda. Dissenyat per Terradas Arquitectes i produïdes per Escofet, el nou panot ara té un color gris clar, però amb el temps anirà agafant un to verdós.

El disseny, que es veu bé quan s'ajunten quatre peces, incorpora avenços tecnològics, com ara uns additius que capten les partícules en suspensió i així rebaixen la contaminació.

 A més a més d'aquest objectiu mediambiental, segons la directora de Projectes Urbans d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament, Maria Sisternas, la nova rajola té una petita rugositat per evitar les relliscades i és de fàcil neteja.

Aquests nous panots s'han començat a instal·lar al tram comprès entre els carrers de Calvet i Casanova, costat muntanya. El consistori preveu acabar els treballs de remodelació de la Diagonal al març,

 

 

Anar al contingut