Hangzhou

La Colla Vella dels Xiquets de Valls fa història en aixecar un 3 de 9 amb folre a la Xina

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet història aquest dissabte en descarregar per primer cop fora dels Països Catalans el 3 de 9 amb folre. L'actuació s'ha fet a la ciutat de Hangzhou, a 200 quilòmetres de Xangai, on s'està fent l'Exposició Universal 2010. Les actuacions castelleres han aixecat una gran expectació a la Xina, on la premsa les destaca en portada. La fascinació per les construccions humanes ha estat tal que fins i tot els han sortit imitadors.

Actualitzat
La traça dels xinesos per imitar-ho pràcticament tot és ben coneguda. I en alguns casos, fins i tot aconsegueixen millorar l'original. Ara ho intenten amb una tradició tan exòtica per ells com són els castells. Els han descobert, pràcticament, amb motiu de l'Expo de Xangai, i en ben poc temps ja comencen a sortir-se'n. Un empresari xinès amb vincles amb Catalunya ha muntat un grup de castellers. Fa tan sols un mes que tres vallencs van anar fins allà per ensenyar-los el més bàsic dels castells. Prou temps perquè aquests treballadors hagin aconseguit descarregar, per mitjans propis, el 4 de 6.

Més enllà d'aquesta iniciativa, la visita de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la Xina en motiu de l'Expo de Xangai ha portat a situacions estrambòtiques. Una colla de nens d'entre 8 i 9 anys van intentar aixecar un castell al mig del carrer i la policia els ho va impedir quan ja anaven pel tercer pis.

La Colla Vella és a la Xina des del 21 de maig i ja ha ofert una sèrie d'actuacions tant en el recinte de l'Expo com a la ciutat de Xangai. A banda de descarregar el 3 de 9, els de la camisa rosada també han completat el 2 de 8 amb folre i el 3 de 7 aixecat per sota. Durant tots aquests dies la colla ha repetit la clàssica de 8. L'última actuació de la Colla Vella serà aquest diumenge davant del pavelló espanyol de l'Expo de Xangai.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut