Washington

La Casa Blanca perd més de 2 milions de correus electrònics

El sistema informàtic de la Casa Blanca ha perdut més de 2 milions de correus electrònics segons un informe tècnic fet públic pel Congrés nord-americà. El document s'ha fet a partir de la compareixença en un comitè de la cambra de l'excap de tecnologia del govern, Steven McDevitt, qui justifica aquestes pèrdues perquè el sistema era massa "primitiu". Entre els missatges que s'han extraviat hi ha els de l'oficina del vicepresident Dick Cheney, entre el 30 de setembre i el 6 d'octubre del 2003.

Actualitzat
En l'etapa en què s'haurien perdut els missatges, el Departament de Justícia va començar l'anomenat "cas Plame", la implicació de personal de la Casa Blanca en la filtració del nom de l'agent de la CIA Valerie Plame.

L'estudi és del 2005 però, abans, els demòcrates de la Cambra de Representants havien denunciat la pèrdua de correus en un període de més d'un any. Es calcula que, entre el gener del 2003 i l'agost del 2005, es podrien haver perdut més de dos milions de correus electrònics. La desaparició d'aquests missatges i de la informació que contenien va en contra de la legislació nord-americana que, exigeix al govern, que arxivi tots els seus documents.
Anar al contingut