Algèria

L'FLN guanya les eleccions legislatives a Algèria

El Front d'Alliberament Nacional (FLN) ha guanyat les eleccions legislatives d'Algèria, segons les xifres definitives fetes públiques en roda de pemsa pel ministre de l'Interior, Yazid Zerhuni. L'històric partit que dirigeix l'actual president del govern, Abdelaziz Beljadem, ha aconseguit 136 dels 389 escons de l'Assemblea Popular Nacional (APN), 63 menys que els obtinguts en els anteriors comicis del 2002. Zerhuni ha afirmat que les eleccions han demostrat la "maduresa política" dels algerians, i ha qualificat la baixíssima participació, d'un 35,5% del cens, d'"important".

Actualitzat

Segons els resultats oficials fets públics aquest divendres, els altres dos partits de la coalició governamental, la Reunió Nacional Democràtica (RND) i el Moviment de la Societat per la Pau (MSP), han aconseguit 61 i 52 escons respectivament.

Els candidats independents han aconseguit 33 escons, el Partit dels Treballadors (PTA) 26 i la resta dels 389 s'han repartit entre formacions que es consideren marginals.

Zerhuni ha afirmat que les eleccions han demostrat la "maduresa política" dels algerians, i ha lloat la participació, que va ser escassa i no va arribar al 40% del cens. No obstant, segons Zerhuni, l'electorat va mostrar una "prova de lucidesa". Però la baixa participació, de només un 35,5% és considerada pels observadors com un clar rebuig per part de la majoria dels algerians cap a aquests comicis, els tercers a la història d'Algèria després de les eleccions celebrades el 1997 i el 2002.

A més, la comissió d'observació dels comicis ha denunciat que durant la jornada electoral hi va haver diversos casos de frau i abusos.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut