Imatge de la primera compareixerça d'Aguirre després de l'afer de la multa.
Imatge de la primera compareixerça d'Aguirre després de l'afer de la multa.
Madrid

L'Audiència veu delicte en la fugida d'Aguirre després d'envestir la moto d'un agent que l'havia multat

Considera els fets com una falta lleu de desobediència, segons han confirmat fonts jurídiques

RedaccióActualitzat
Els magistrats de la secció sisena de l'Audiència Provincial de Madrid han qualificat de delicte l'incident de trànsit protagonitzat el passat 3 d'abril per la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre. En contra de la posició mantinguda pel jutge que va portar el cas, considera els fets com una falta lleu de desobediència, segons han confirmat fonts jurídiques.

Ho asseguren en una resolució en la qual s'estima de manera parcial el recurs presentat per l'associació Transparència i Justícia, personada en la causa com a acció popular, contra la sentència en la qual el jutge Carlos Valle va qualificar els fets de falta lleu. Ara, la causa tornarà al jutjat perquè es tramitin les diligències.

El jutge, previsiblement, haurà de cridar Aguirre a declarar, així com els testimonis de l'incident, segons han indicat fonts jurídiques.

L'incident de trànsit va arribar als tribunals madrilenys després que la policia municipal remetés l'atestat policial sobre els fets. Recordem que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid va marxar amb el seu cotxe després de suposadament envestir la moto d'un agent que l'havia multat per aparcar en un carril bus de Gran Via.

En el recurs, Transparència i Justícia assenyalava que "pels mateixos fets qualsevol altre ciutadà normal hagués acabat al calabós d'una comissaria, emmanillat, per ser immediatament citat per comparèixer per a la celebració de judici ràpid".
Anar al contingut