Barcelona

L'Audiència condemna a un any de presó Millet i Montull i absol l'antiga cúpula d'Urbanisme pel "cas hotel Palau"

L'Audiència de Barcelona també condemna Millet a pagar multa de 3,6 milions d'euros i Montull, una de 900.000 euros, mentre que absol l'antiga cúpula d'Urbanisme

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull per tràfic d'influències en la tramitació urbanística de l'hotel del Palau, però ha absolt l'antiga cúpula de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona els anys 2005 i 2006.

En la seva sentència, la secció cinquena de l'Audiència condemna també Millet a pagar una multa de 3,6 milions d'euros i Montull, una de 900.000 euros

Així doncs, queden absolts Ramon Garcia Bragado, secretari de la Presidència el 2003 i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona el 2010, quan comença la instrucció del cas; Ramon Massaguer, exgerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona; Carles Diaz, l'arquitecte del despatx Tusquets que va projectar l'hotel, i Enric Lambies exdirector de serveis jurídics del consistori.

El cas

La fiscalia demanava 10 anys de presó per a Millet i Montull, i 4 anys i 7 mesos per als exresponsables municipals per l'intent fallit de construir un hotel de luxe al costat de l'edifici de Domènech i Muntaner. El fiscal va dirigir la seva querella per tràfic d'influències i apropiació indeguda el maig del 2010 contra Millet i Montull. En el seu escrit remarcava que van fer valer el prestigi, el reconeixement i l'estimació que l'Orfeó Palau de la Música tenia en la societat catalana per aconseguir que es canviessin els plans urbanístics i que unes finques catalogades i protegides pel seu valor arquitectònic poguessin anar a terra i en lloc seu aixecar un hotel luxós.

No ho van tenir fàcil ja que van trigar més de sis anys, des que l'Escola la Salle Comtal, propietària de la finca, els cedís els drets edificatoris fins que l'ajuntament va aprovar el pla de millora urbana dels entorns del Palau de la Música. La regidora de Ciutat Vella Itziar González es va oposar al projecte i va engegar un procés de consulta als veïns.

A canvi d'una comissió de 900.000 euros, Millet i Montull, segons la fiscalia, van atorgar de sotamà la propietat de la finca a un promotor hoteler privat, Manuel Valderrama, que sempre ha negat haver pagat això.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut