Lleida

L'Aplec del Cargol de Lleida supera la participació d'edicions anteriors i serveix 12 tones de cargols

Uns 250.000 visitants i més de 12 tones de cargols. Són dues xifres que expliquen l'èxit d'una de les festes més arrelades de Lleida: l'Aplec del Cargol. Aquest matí, el centenar de colles que participen en la festa han desfilat en la tradicional cercavila pel centre de Lleida. A més dels collistes, desenes de milers de veïns i turistes no han volgut deixar passar l'oportunitat de fer tastos a preus populars. Ja sigui a la llauna, a la gormanda o cuinat de totes les maneres imaginables, el cargol, és protagonista absolut de la festa.

Actualitzat

El president de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (Fecoll), Xavier Pérez, ha explicat que la 27a edició de l'Aplec del Caragol de Lleida ha superat "amb escreix" les previsions que l'organització s'havia marcat en un principi. Segons Pérez, entre 220.000 i 250.000 persones deuen haver passat per aquesta festa gastronòmica. També ha destacat que durant els tres dies que dura la festa, fins diumenge al migdia, les assistències sanitàries han atès unes 150 persones, menys que en altres edicions. La majoria de casos han estat intoxicacions etíliques i ferides, segons ha informat la Creu Roja.

El menjador ha repartit sota el nom de '"o tastet" prop de 2.000 àpats a persones que han pogut degustar el producte estrella d'aquest esdeveniment, el cargol. Aquesta xifra també supera la de la passada edició, i encara falta comptabilitzar els menús que es repartiran durant la tarda de diumenge, segons ha explicat el mateix Pérez.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut