Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona suspèn durant un any la concessió de llicències d'allotjaments turístics

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Ada Colau afirma que, si es vol un model de turisme d'èxit, cal posar-hi ordre

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona suspèn durant un any la concessió de tot tipus de llicència d'allotjament turístic a la ciutat. Aquesta suspensió afectarà 30 llicències en tràmit i noves peticions, majoritàriament d'hotels. Una d'elles correspon a l'emblemàtica Torre Agbar, que Emin Capital ha adquirit a Agbar per convertir-la en un hotel de luxe de la cadena Hyatt. Així ho han anunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, durant una roda de premsa per informar dels efectes d'aquesta mesura. La mesura serà "cautelar, preventiva i temporal", han assegurat. Afecta les llicències d'hotels, aparthotels, apartaments turístics, pensions, hostals, habitatges d'ús turístic, residències d'estudiants i albergs juvenils.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Ada Colau ha remarcat que aquest era un compromís que va adquirir en campanya: "Fem una foto fixa, vegem exactament què hi ha, on és, si és regular, si és irregular. En lloc d'apagar focs cada cop que surten, doncs posem-hi ordre, que és el que vam dir que faríem."

L'alcaldessa de Barcelona està convençuda que els empresaris del sector i les agències de viatges majoristes poden compartir l'objectiu final: "Jo crec que qualsevol empresari seriós voldrà que això no sigui simplement un negoci en un o dos anys, sinó que ho sigui al llarg de les pròximes dècades. Llavors, si volem tenir un model de turisme d'èxit, que pugui créixer, però que ho pugui fer de manera sostenible sense posar en perill el model, hi hem de posar ordre."

La suspensió d'emissió de llicències és per un any, ja que la previsió és tenir a punt una proposta inicial d'aquest pla urbanístic de regulació del turisme durant el primer trimestre del 2016. L'alcaldessa Ada Colau també ha anunciat que té previst convocar un ple extraordinari per crear el consell municipal de turisme al més aviat possible.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut