Barcelona

L'ANC no descarta presentar-se a les eleccions si Mas i ERC no arriben a un acord

Carme Forcadell diu a "El suplement": "No veig res impossible" i "Si els partits polítics no prenen decisions, algú ho haurà de fer"

Actualitzat

Més pressió per a Artur Mas i Oriol Junqueras. L'Assemblea Nacional Catalana no tanca la porta a presentar-se a unes possibles eleccions catalanes si el president Mas i Esquerra Republicana no arriben a un acord per avançar els comicis en clau plebiscitària. 

En declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, no ha descartat cap opció:

"No veig res impossible perquè l'objectiu de l'Assemblea és aconseguir la independència de Cataluanya"

Forcadell continua

"Estem en un moment en què s'han de prendre decisions importants. Si els partits polítics no les prenen, algú ho haurà de fer"

Per presentar-se a uns comicis, l'ANC hauria de modificar els seus estatuts interns i convertir-se en un partit polític. Una decisió que l'Assemblea decidirà en clau interna, de la mateixa manera que, també internament, debatran si s'integren, com a independents en alguna candidatura política.

Tot i aquestes declaracions, Forcadell encara confia que Artur Mas i Oriol Junqueras, el líder republicà, tanquin un acord en els pròxims dies, perquè la societat, alerta, ja n'està farta.

L'Assemblea Nacional Catalana ja ha anunciat que convocarà mobilitzacions si en els pròxims dies no es tanca un acord polític. Forcadell insisteix que els comicis s'haurien de fer abans de les municipals del 24 de maig.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut