Barcelona

Cues davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per autoinculpar-se del 9-N

L'ANC posa en marxa la mobilització per autoinculpar-se davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va admetre la querella contra Mas, Ortega i Rigau

Actualitzat

Ja s'han format les primeres cues davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest migdia una campanya perquè els seus seguidors s'autoinculpin de la celebració del procés participatiu del 9-N. Ho han fet a les portes del TSJC, que aquest dilluns va admetre a tràmit les querelles contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera Irene Rigau. Un grup de voluntaris s'ha instal·lat davant la seu del tribunal, on informen tots aquells qui vulgui inculpar-se de participar al 9-N. El líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha estat un dels primers a acudir a la taula de l'Assemblea.

Una de les persones que s'hi ha presentat ha dit: "Em faig solidari amb el president nostre. Si ell és culpable, jo també. Ell és tan culpable com jo. No ha fet res més que votar." Una dona que era a la cua ha explicat que "ser culpable per votar és la bajanada més gran. El que passa és que és una acció que hem de fer." Segons un dels voluntaris, "tenint en compte que la desobediència és col·lectiva, la responsabilitat crec que també és col·lectiva. Per això sóc aquí".

La iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana s'ha pres davant la querella contra Mas, Ortega i Rigau per la consulta alternativa del 9 de novembre. Qui vulgui es pot autoinculpar formalment davant dels jutjats de guàrdia d'arreu de Catalunya en solidaritat amb els polítics afectats i per deixar constància que van participar a les votacions sense que ningú els hi obligués.

A Barcelona, l'entitat demana entregar els documents d'autoinculpació (que es poden trobar a la pàgina web de l'ANC) a la seu del Tribunal Superior de Justícia, al passeig Lluís Companys. Aquest dimarts al migdia, l'Assemblea hi farà l'acte simbòlic de posada en marxa d'aquesta nova mobilització.

Al seu compte de Twitter, la presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, s'ha mostrat sorpresa perquè, ha escrit, "estava convençuda que en democràcia la justícia perseguia els dictadors en lloc dels qui posen les urnes".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut