Kilian Jornet. (Foto: Jordi Saragossa)
Muntanya

Kilian Jornet bat el rècord de l'ascensió al Mont Blanc

Kilian Jornet ha acomplert amb èxit un nou repte en batre el rècord de l'ascensió al Mont Blanc des de Chamonix. El corredor de muntanya ha invertit 4 hores i 57 minuts en completar l'ascensió i el descens del pic més alt dels Alps, superant el registre anterior en 13 minuts.

Actualitzat
Kilian Jornet ha acomplert amb èxit un nou repte en batre el rècord de l'ascensió al Mont-Blanc des de Chamonix. El corredor de muntanya català ha invertit 4 hores i 57 minuts en completar l'ascensió i el descens del pic més alt dels Alps, superant el registre anterior en 13 minuts.

D'aquestes gairebé 5 hores, unes 3 i mitja les ha invertit en l'ascensió des del punt de partida -i arribada- de la prova, la plaça de l'església de Chamonix, a 1.037 metres d'altura.

Aquest rècord s'emmarca dins el projecte "Summits of my life", que consisteix a realitzar vuit ascensions mítiques el més ràpidament possible fent servir tècnques d'alpinisme i de trail.

Jornet, que ha guanyat en tres ocasions l'Ultra-trail del Mont-Blanc, ha fet l'ascensió acompanyat del jove campió francès Matheo Jacquemoud, que no ha pogut completar el descens per una lesió. L'anterior millor registre l'ostentava André Gobet, que l'any 1990 va tardar 5 hores i 10 minuts.
Anar al contingut