Kíev

Kíev força els pro russos a abandonar la ciutat rebel de Sloviansk

El govern ucraïnès assegura que els rebels pro russos han abandonat la ciutat i que la bandera d'Ucraïna ja oneja a l'ajuntament

RedaccióActualitzat

El principal bastió de la resistència pro russa a l'est d'Ucraïna ha caigut. El govern ucraïnès assegura que l'ha recuperat després d'un intens setge. Es tractaria de l'èxit militar més important de les forces ucraïneses de l'anomenada "operació antiterrorista" contra els insurgents.

El Ministeri de l'Interior d'Ucraïna afirma que el setge de l'exèrcit ha donat els primers fruits. Segons aquestes fonts, la major part dels rebels pro russsos haurien començat a abandonar les seves posicions a la ciutat de Sloviansk i s'haurien traslladat a la ciutat de Kramatorsk, amb gairebé tots els efectius i mig centenar de vehicles blindats.

L'alcalde de la ciutat ha confirmat a agències internacionals la versió del govern de Kíev. El president d'Ucraïna, Petró Poroixenko, ha donat l'ordre d'hissar la bandera del país a l'ajuntament.

Els testimonis han vist una llarga columna de blindats i de milicians dirigint-se cap al sud, cap a la capital de la regió, Donetsk. Esperen l'ajuda de Rússia, però Vladímir Putin fa dies que no respon a les crides dels seus aliats.

Els rebels reconeixen que han abandonat les seves posicions però diuen que l'exèrcit no té la ciutat controlada encaraEls prorussos matissen que es tracta d'un replegament, no d'una fugida. 

 

Aquests moviments coincideixen amb les converses per celebrar una nova reunió entre Kíev, Moscou i l'OSCE, en què participaran els insurgents, per pactar un alto el foc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut