Madrid

Jutges per la Democràcia denuncia les pressions del govern espanyol a la fiscalia pel 9-N

Jutges per la Democràcia dubta que el procés participatiu de diumenge sigui il·legal

RedaccióActualitzat

L'associació judicial Jutges per la Democràcia, de tarannà progressista, critica les pressions del govern espanyol a la Fiscalia General de l'Estat per la presentació d'una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pel procés consultiu del 9-N.

El portaveu de l'associació, Joaquim Bosch, creu que no són bones notícies per a la credibilitat del ministeri públic que des del Partit Popular s'estigui indicant fins i tot el contingut de la querella: "Crec que amb aquestes actuacions no es fa cap favor a la credibilitat de la mateixa fiscalia, que fa la sensació que, en lloc de buscar la defensa de l'interès públic, de la legalitat, pot actuar de forma instrumental al servei d'un partit". Per això, destaca que "la Fiscalia General no s'hagi plegat d'entrada a aquestes pressions i que estigui valorant jurídicament si efectivament concorren delictes".

Bosch considera "dubtós" que la consulta alternativa violi la Constitució. Diu que és "bastant discutible que el que va passar diumenge pugui tenir conseqüències penals" i que la seva impressió és que la fiscalia ho està "detectant" perquè està tardant dies a acabar la querella. El portaveu de JpD assenyala: "Una querella presentada en un context com aquest que no fos admesa a tràmit deterioraria substancialment les institucions de l'Estat". Segons el seu parer, la demanda hauria de tenir "un fonament jurídic bastant sòlid".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut