El president d'ERC, Oriol Junqueras, en la seva intervenció durant el Consell Nacional del partit. (Foto: ACN
Junqueras, en la seva intervenció durant el Consell Nacional d'ERC. (Foto: ACN
Barcelona

Junqueras situa Gemma Calvet i Eva Piquer a les llistes d'ERC

Esquerra Republicana de Catalunya ja ha presentat les seves llistes per concórrer a les eleccions del 25 de novembre. L'advocada Gemma Calvet i l'escriptora Eva Piquer són dos dels noms de candidats independents que integren la candidatura de Junqueras.

RedaccióActualitzat
Esquerra Republicana de Catalunya ja ha presentat les seves llistes per concórrer a les eleccions del 25 de novembre. Les paparetes dels republicans il·lustraran la culminació del procés de renovació iniciat en l'últim Congrés que va situar Oriol Junqueras i Marta Rovira al capdavant del partit. 

Els quatre caps de cartell de les diferents circumscripcions són nous respecte els comicis del 2010. Són Oriol Junqueras per Barcelona, Roger Torrent per Girona, Josep Cosconera per Lleida i Josep Andreu per Tarragona. El líder republicà ha destacat que no només els número ú són noms nous, sinó també alguns segons i tercers.

I en la voluntat d'impregnar renovació, Junqueras ha anat a buscar independents vinculats a la plataforma "Catalunya Sí" que coordina al portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch. D'aquest escenari en surten noms com el de l'advocada, Gemma Calvet, que anirà quarta a les llistes de Barcelona, o l'escriptora Eva Piquer, que anirà de número set.

Així, darrera Junqueras, els deu primers que concorren a les eleccions són Marta Rovira, Anna Simó, Gemma Calvet, Oriol Amorós, Marc Sanglas, Eva Piquer, Pere Aragonès, Jordi Solé, i Alba Vergés.

L'exlíder d'ERC Joan Puigcercós tancarà simbòlicament la llista per Barcelona, mentre que el filòsof Josep Maria Terricabres la tancarà per Girona, i també s'incorporen com a independents a llocs simbòlics de la llista per Barcelona l'escriptor Jordi Llavina i el crític cinematogràfic Àlex Gorina.

Pel que fa a les converses amb exdirigents del PSC dels sectors més catalanistes, Junqueras ha apuntat que "seguirem parlant amb ells" sobretot, ha dit, perquè a ERC "li agradaria construir un nou espai" per a l'esquerra catalana. 

Josep Andreu, cap de llista per Tarragona

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, serà el número 1 d'ERC a la circumscripció de Tarragona, substituint a Sergi de los Ríos -diputat les darreres tres legislatures, que tancarà la llista.

Andreu és president de la Federació d'ERC del Camp de Tarragona des del passat mes de febrer i militant d'Unió de Pagesos. A Montblanc ha estat regidor de l'ajuntament des de l'any 1991 i alcalde del municipi del 1999 al 2001 i del 2007 fins a l'actualitat. També va ser senador per la província de Tarragona per l'Entesa Catalana de Progrés des de l'any 2000 al 2004, i diputat al Congrés des de l'any 2004 al 2008.

El número 2 de la circumscripció serà el secretari general adjunt d'ERC i cap de campanya del partit, Lluís Salvadó. D'aquesta manera, els dos primers llocs de la llista per Tarragona els ocuparan dues persones diferents a les que es van presentar el 2010.

Roger Torrent, cap de llista per Girona

L'alcalde de Sarrià de Ter i diputat provincial de Girona, Roger Torrent, serà el cap de llista per aquesta la circumscripció gironina. Torrent va ser escollit per la Federació Regional d'Esquerra de Girona i la comissió electoral ha proposat la seva designació. El seguirà a la llista l'exalcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià.

Com a la resta de llistes, a Girona també es modifiquen tant el número 1 com el 2. El 2010 el número 1 va ser Pere Vigo i la 2 per Carme Capdevila.

Josep Cosconera, cap de llista per Lleida

Per últim, el cap de llista per Lleida serà l'exalcalde de Guissona, Josep Cosconera, que va governar la localitat durant 12 anys amb majoria absoluta. Cosconera rellevarà a Carmel Mòdol com a cap de llista i el partit encara no ha fet públic qui serà el número 2 per aquesta circumscripció.
Anar al contingut