Barcelona

Junqueras ha ofert a Mas la presidència de la Generalitat encara que CiU no guanyi

Oriol Junqueras aposta per prorrogar els actuals pressupostos de la Generalitat fins després de les eleccions plebiscitàries

RedaccióActualitzat

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha ofert a Artur Mas la possibilitat de mantenir la presidència de la Generalitat durant els 18 mesos que anirien entre les eleccions i la declaració d'independència, sigui quin sigui el guanyador. Junqueras diu que Esquerra "ha estat, és i serà molt generosa" si guanya les eleccions.

En declaracions al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, Junqueras s'ha mostrat confiat que s'arribarà a un acord amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per a la convocatòria d'eleccions avançades molt aviat. En la breu reunió que van mantenir ahir al Parlament, tots dos líders van coincidir que el poble català vol poder votar.

Oriol Junqueras insisteix en la fórmula de les llistes separades i acusa el president Mas d'encallar-se en la proposta de llista unitària, que, segons el líder d'Esquerra, no aconseguiria sumar el màxim de vot independentista. Alerta que:

"hi ha gent que si no hi ha una llista independentista d'esquerres podria votar Podem"

Segons la seva opinió, els esforços haurien de centrar-se ara no tant a pactar el tipus de llistes electorals sinó a intentar posar-se d'acord "en coses que són molt més rellevants", com són el full de ruta a seguir després del procés participatiu del 9-N:

"L'important és trobar la fórmula que sumi més gent i no exclogui ningú"

Per al líder republicà, no hi ha cap dubte que l'opció de l'independentisme és majoritària i que afirma que veu "molt clar que la independència guanyarà" i ha tret importància al fet que en l'enquesta del CEO el 'no' a la independència hagi guanyat al 'sí', perquè és una mostra "poc significativa per treure'n conclusions".

Junqueras aposta per prorrogar els actuals pressupostos de la Generalitat fins després que es facin unes eleccions avançades en clau plebiscitària. El líder republicà considera que:

"Aprovar uns pressupostos que són clarament autonòmics és un error"

Junqueras manté que uns comptes prorogants garantirien les partides importants. Al Parlament, ERC ha rebutjat totes les esmenes de l'oposició contra els pressupostos i també ha retirat, "in extremis", la seva esmena a la llei d'acompanyaments dels comtes.

En referència als casos de corrupció política, Junqueras afirma que seria bo que totes les forces independentistes estiguessin netes de corrupció, i creu que per fer net de corruptes és més fàcil arribar a acords amb Podem que amb altres grups.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut