Barcelona

Junqueras demana a Mas que correspongui als "gestos de generositat" d'ERC convocant eleccions

Oriol Junqueras diu que Esquerra ha fet gestos de generositat al Parlament aquesta setmana i que espera que el president Mas hi correspongui

RedaccióActualitzat

Fer un "gest de generositat". Aquest ha estat el missatge que ha enviat el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, al president de la Generalitat, Artur Mas, després de la breu trobada que han tingut per negociar un avançament electoral.

Junqueras ha reivindicat el que ha qualificat de "gestos de generositat" d'ERC en la negociació dels pressupostos i ha demanat Mas que els correspongui.

"Ens hem reunit amb el president després d'una setmana en la que hi ha hagut molts gestos de generositat per part d'ERC. Gestos que esperem que tinguin una resposta adequada per part del president de la Generalitat"

El líder d'ERC veu que és l'hora de convocar eleccions:

"El president també ha de fer un gest, que li demana la majoria del país: posar el futur de Catalunya en mans dels ciutadans"

La trobada entre els dos líders ha durat poc més de mitja hora i els dos protagonistes han dit que la reunió ha anat bé. Artur Mas, però, no ha volgut donar més detalls.

Esquerra va donar oxigen al govern en rebutjar les esmenes a la totalitat als pressupostos, però amenaça d'acabar votant contra els números si a mitjans de gener no hi ha un acord per avançar les eleccions.

Els resultats del CEO

Junqueras s'ha mostrat convençut que el "sí" a la independència "segueix sent majoritari" a Catalunya i ha demanat "posar les urnes" perquè els catalans demostrin la seva voluntat.

Les paraules del líder d'ERC contrasten amb l'últim sondeig del CEO, que dóna una majoria al "no" per menys d'un punt.

Segons el líder d'ERC, "la millor oportunitat per saber el que els ciutadans volen és convocar-los a les urnes per obtenir el mandat democràtic definitiu que necessitem".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut