Barcelona

Joan Carreras guanya el Premi Sant Jordi amb la novel·la "L'àguila negra"

El guardó s'ha atorgat en la 64a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural i l'Ajuntament de Barcelona.

Actualitzat

L'escriptor i periodista Joan Carreras ha guanyat el 55è Premi Sant Jordi per "L'àguila negra", una novel·la sobre l'entusiasme. Carreras ha explicat que es tracta d'una història d'amor, en part enllaçada amb la cançó homònima que cantava Maria del Mar Bonet, en què un home acumula deutes emotius pendents amb les dues dones que ha estimat.

El protagonista és Marià Solvell, de setanta anys, que ha de liquidar un deute amb el seu passat i ha tingut una vida trasbalsada i ferida per una relació d'amor tumultuosa. Solvell és un home que va desafiar totes les convencions en el context efervescent de la Barcelona dels anys 70.

El guardó s'ha atorgat en la 64a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural i celebrada al Gran Teatre del Liceu, en la qual també s'ha distingit Lluïsa Cunillé amb el primer Premi Frederic Roda de textos teatrals per "Boira"; Hilari de Cara amb el Carles Riba de poesia per "Refraccions"; i Maria Mercè Cuartiella amb el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions per l'obra "Gent que tu coneixes".

El Premi Josep M. Folch i Torres de novel·la per a nois i noies ha distingit "Hachiko, el gos que esperava", de Lluís Prats. I el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil se l'ha endut Alejandro Palomas amb "Un fill".

El programa de TV3 "30 minuts" ha guanyat el premi de Comunicació i l'Internacional Joan B. Cendrós l'han compartit l'escriptor gallec Suso de Toro i el periodista Henry de Laguérie.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut