Madrid

Interior assegura que van detenir "el petit Nicolás" per les denúncies de la Moncloa i del CNI

El jove diu que va col·laborar amb els serveis secrets, la Zarzuela i La Moncloa, però totes les institucions desmenteixen tenir-hi cap relació

Actualitzat

El curiós cas del "petit Nicolás" podria arribar al Congrés dels Diputats. De moment, el govern espanyol desmenteix que aquest jove de 20 anys tingui cap relació amb els serveis secrets, l'executiu o la Casa del Rei. De fet, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, vol treure ferro a aquest afer tan singular i remarca que Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com el "petit Nicolás", el van detenir perquè la policia va rebre denúncies de la Moncloa i del CNI advertint que aquesta persona s'atribuïa funcions amb aquestes institucions "manifestament falses".

Però el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, vol que el govern de Rajoy aclareixi de manera més consistent tot l'enrenou que envolta el cas i que no es limiti a desmentir la versió sorprenent del jove. "No li dono credibilitat, però crec que el govern espanyol està obligat a respondre", assenyala Sánchez.

Aconseguir ser un dels convidats als actes de proclamació de Felip VI va ser la fita culminant en la carrera de Nicolás. El jove va saltar a la fama fa 40 dies, quan va ser detingut per estafa i falsedat, i es van començar a fer públiques les seves fotos, principalment amb polítics del PP i empresaris. El "petit Nicolás" ha estat amagat aquests 40 dies, fins que aquest cap de setmana ha concedit les primeres i polèmiques entrevistes. Afirma que no és un impostor, sinó que ha col·laborat amb els serveis secrets del CNI, amb la Moncloa i fins i tot amb la Zarzuela.

Entre els serveis que, suposadament, se li han encarregat hi ha negociar amb la família Pujol i també intervenir en relació amb el cas de la infanta Cristina, fins i tot amb trucades del rei Joan Carles. En relació amb Catalunya, explica que la número dos del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, li va encarregar resoldre el problema català. Explica que a la Moncloa creuen que Convergència i Unió és més controlable perquè històricament ha treballat per l'estabilitat, i que per això volien desestabilitzar ERC i aturar el 9-N.

El fet és que, a partir d'aquestes entrevistes, el "petit Nicolás", o Fran, com vol que l'anomenin, continua introduït dins del debat polític. L'oposició demana explicacions clares i convincents sobre aquest afer. El ministre Fernández Díaz nega qualsevol vinculació de les institucions amb les aparicions de Nicolás a diferents actes públics. No vol polemitzar, diu el ministre: "Qui vulgui entrar, que entri, però jo no donaré més publicitat a una persona, que és el que vol i desitja" aquest jove.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut