valoracio_vaga
La directora general de Política Interior, Cristina Díaz
Madrid

Els sindicats es mostren optimistes davant la convocatòria de vaga

Aquesta mitjanit ha començat la vuitena vaga general des de la restauració de la democràcia. La patronal no té constància que cap empresa tanqui, mentre que els sindicats destaquen el nombre d'adhesions que tenen, entre les quals hi ha un centenar d'associacions com els usuaris de bancs i caixes, associacions de veïns o federacions de pares i mares d'alumnes. També s'hi ha adherit 75 ajuntaments, com els de Lleida i l'Hospitalet, i més de 2.000 empreses.

RedaccióActualitzat
Els dos sindicats majoritaris són optimistes pel que fa al seguiment de l'aturada. "Hi haurà una gran vaga general a Espanya, que ningú ho dubti", ha afirmat el secretari general de Comissions Obreres, Ignacio Fernández Toxo. El líder de CCOO també ha denunciat "la por que estan intentant instal·lar" a la gent que té previst participar a la vaga, en referència al govern espanyol.

Fernández Toxo ha denunciat "coaccions" del Ministeri de Treball. Segons el líder sindical, els treballadors d'Intervenció de la Seguretat Social han rebut un correu electrònic en el qual se'ls demana que comuniquin si secundaran o no la vaga general. A Catalunya, els sindicats han denunciat 200 empreses també per coaccionar presumptament els seus treballadors.

En la mateixa línia, Cándido Méndez, d'UGT, ha pronosticat que l'aturada "serà un missatge potent, cap endins i cap enfora, que aquest país vol tirar endavant". Per Méndez, la vaga d'avui és un rebuig a la resignació, a la retallada de drets laborals i al retorn al passat.

En canvi, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, ha demanat "respecte" per a aquelles empreses que vulguin obrir. "La mateixa llibertat que tenen ells per poder exercir la vaga, que la deixin als comerciants", ha dit Fraile, que ha afegit que "tots els treballadors del comerç saben les dificultats que tenim, i sabem que la majoria no està a favor de la vaga".

Per la seva banda, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha insistit que el govern espanyol no modificarà "ni una mica" la seva posició envers a la reforma laboral malgrat la vaga general. Durant una intervenció al Foro ABC, De Guindos ha dit que respecta el dret a la vaga però que espera que també es respecti el dret a treballar, de manera que aquest dijous sigui un dia "absolutament" pacífic i tranquil.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut