Bogotà

Ingrid Betancourt exigeix al govern colombià una indemnització de 6,5 milions de dòlars pel seu segrest

Ingrid Betancourt exigeix al govern colombià sis milions i mig de dòlars -prop de cinc milions d'euros- d'indemnització. Dos anys després del seu alliberament, l'excandidata presidencial reclama a l'executiu de Colòmbia una xifra milionària pels perjudicis ocasionats a ella, la seva mare i els seus dos fills pels sis anys que va estar segrestada a mans de la guerrilla de les FARC.

Actualitzat
La reclamació de Betancourt ha despertat sorpresa i indignació entre el govern colombià, que titlla d'hipocresia la petició, i la ciutadania, que demana que sigui el govern qui li exigeixi la devolució de les despeses ocasionades durant el seu rescat.

Per la seva banda, l'excandidata presidencial es justifica assegurant que els oficials de l'exèrcit que havien de garantir la seva seguretat realment no ho van fer, mentre que l'executiu colombià denuncia que l'excandidata presidencial va ignorar reiteradament les advertències de les autoritats d'evitar viatjar al sud del país, on va ser segrestada.

De moment i a l'espera de saber com evolucionarà la qüestió, Betancourt ha sol·licitat arribar a una conciliació extrajudicial, però el Ministeri de Defensa colombià ho ha rebutjat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut