València

Imputen dos exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València pel "cas Urdangarin"

El jutge que instrueix la causa separada del "cas Palma Arena" ha imputat dos exdirectius de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València en relació amb una investigació amb l'institut Nóos, que dirigia Iñaki Urdangarin. Els imputats són Manuel Aguilar i Jorge Vela, que han prestat declaració el mateix dia que la policia ha escorcollat la Ciutat de les Arts i les Ciències de València arran de la investigació pel "cas Urdangarin". En l'escorcoll, s'ha buscat documentació sobre l'elaboració de diversos contractes de la Generalitat Valenciana amb l'Institut Nóos.

RedaccióActualitzat
A més de Manuel Aguilar i Jorge Vela, també ha donat explicacions el president del patronat de València Turisme Convention Bureau, Alfonso Grau, segons ha confirmat la mateixa alcaldessa de València, Rita Barberà. Les declaracions, que s'han fet en presència del fiscal anticorrupció de Balears, han coincidit amb l'escorcoll a la Ciutat de les Arts i de les Ciències (CACSA) de València.

Personal de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) ha explicat que agents de la policia nacional s'han presentat aquest divendres al matí a les oficines d'aquesta empresa pública, que han fet preguntes a personal tècnic, però que no s'han endut cap documentació.

Precisament, sobre aquesta investigació, la portaveu de la Generalitat Valenciana, Lola Jonhson, ha assegurat que "no afecta i no s'està investigant el govern valencià", sinó que "simplement" s'ha demanat informació sobre els contractes i els actes que es van celebrar.

Segons sembla, els contractes investigats eren per l'organització de congressos, pels quals l'entitat presidida per Iñaki Urdangarin va cobrar 3,4 milions d'euros.



ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut