Oriola

Imputen cinc delictes, entre els quals frau i suborn, al president de la Diputació d'Alacant

El jutge ha acusat de cinc presumptes delictes el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, que aquest dijous ha declarat davant del jutge d'Oriola per un cas de presumpta corrupció relacionat amb l'adjudicació d'un pla de gestió de residus. Ripoll, que entre altres està imputat per frau i suborn, ha sortit en llibertat sense fiança. Quatre empresaris estan acusats dels mateixos càrrecs i també han quedat en llibertat, mentre que un altre haurà de pagar una fiança si vol evitar anar a la presó. Ripoll ha afirmat que desconeix de quins fets se l'acusa i que emprendrà accions legals quan s'aixequi el secret de sumari.

Actualitzat
El president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, ha donat explicacions aquest dijous davant el jutge dos dies després que fos detingut per un cas de presumpta corrupció. En sortir dels jutjats d'Oriola ha transcendit que se li imputaven cinc delictes, però ell ha eludit fer declaracions fins a la roda de premsa convocada més tard a Alacant. Allà ha afirmat que desconeixia els fets que l'han portat a declarar i que exercirà les "accions legals" que pertoquin quan s'aixequi el secret de sumari. 

Ha transcendit que el jutge ha desestimat la petició de la Fiscalia d'imposar una fiança de 500.000 euros per a Ripoll. En canvi, sí que ha ordenat presó eludible amb una fiança de 100.000 euros per a l'empresari Rafael Gregory

El jutge també ha pres declaració en qualitat d'imputades a sis persones més, entre les quals l'empresari i màxim accionista de l'Hèrcules, Enrique Ortiz, que ha quedat en llibertat amb càrrecs, juntament amb els empresaris José Francisco León, José Candel i Luis Bracho.

Ripoll va ser arrestat en una operació en què es van detenir onze persones, entre les quals tres regidors del PP d'Oriola i diversos empresaris, per un cas de presumpta corrupció relacionada amb l'adjudicació irregular d'un pla de gestió de residus.

Polèmica política

Membres del PP han criticat amb duresa l'operació policial que ha acabat amb la detenció de Ripoll. La direcció estatal de la formació creu que s'ha fet amb interessos polítics ara per ajudar José Luis Rodríguez Zapatero una setmana abans del debat de política general. El Ministeri de l'Interior ha explicat que les detencions són legals, i que la policia pot detenir sense l'autorització judicial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut