Barcelona

Homs alerta de problemes de tresoreria imminents, i en culpa el govern espanyol

El portaveu del govern acusa Madrid de voler presentar la Generalitat com una institució que no compleix

Actualitzat

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha alertat d'un nou episodi de crisi de tresoreria de la Generalitat en els dos pròxims mesos i n'ha culpat el govern espanyol.

Homs ha parlat d'una "asfíxia" econòmica a la Generalitat de Catalunya que afectarà tots els departaments, i ha dit que es deu a una "actitud deliberada" per part de l'executiu de Madrid amb la "complicitat de formacions polítiques que estan als antípodes del PP". I en aquest sentit s'ha queixat de la "pinça diabòlica" que suposa d'una banda l'actitud del PP i de l'altra que hi hagi partits que reclamin el deute de la Generalitat amb els ajuntaments.

Segons Homs, l'"ofegament" de la Generalitat provoca que "no es compleixin lleis" i diu que, tot plegat, es deu a una "voluntat molt clara" de marginar-la, de presentar-la com una institució "incomplidora, ineficient i greixosa".

Per això, ha demanat "fer pinya" entre totes les forces polítiques, perquè és una situació que "ens afecta a tots".

El conseller ha dit que els problemes de tresoreria són cíclics i recurrents quan és moment de pagar les pagues extres, com ara és el cas, però que "hi ha situacions que són extremes i no tenen ni cap ni peus".

En aquesta ocasió, però, les pagues extres no estarien en perill, encara que no n'ha volgut donar més detalls. Però ha dit que aviat el conseller Andreu Mas-Colell explicarà als partits fins a quin punt la situació "és delicada".

Durant la mateixa roda de premsa posterior al Consell de Govern, Homs també ha anunciat que l'executiu de Mas ha aprovat una resposta a la decisió de considerar "inconstitucional" la creació de la figura del Comissionat per a la Transició Nacional que ocupa Carles Viver i Pi-Sunyer, i que s'havia d'encarregar de les estructures d'estat. El govern reitera davant l'Estat la "constitucionalitat" del Comissionat per a la Transició Nacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut