Cristóbal Montoro i l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan D. Solomont, en un acte d'aquest dimarts a Madrid.
El departament de Montoro no té clar fixar objectius diferents de dèficit per a cada comunitat autònoma. (Foto: EFE)
Madrid

El Ministeri d'Hisenda veu complicat que Catalunya aconsegueixi un objectiu de dèficit de l'1,8%

Hisenda creu que és difícil que Catalunya pugui tenir un objectiu de dèficit de l'1,8%. Fonts del ministeri encapçalat per Cristóbal Montoro asseguren que acceptar l'anomenada asimetria per a Catalunya perjudicaria altres comunitats autònomes, que tindrien dificultats per arribar a l'1,2% de mitjana autonòmica.

RedaccióActualitzat
Les expectatives catalanes d'aconseguir un objectiu de dèficit per sobre del 2% es desinflen. A la pràctica, el govern espanyol té problemes per aplicar l'anomenada asimetria, és a dir, fixar objectius diferents de dèficit per a cada comunitat. Fonts d'Hisenda veuen fins i tot molt difícil que Catalunya es quedi amb l'1,8%.

Des del departament encapçalat per Cristóbal Montoro s'argumenta que permetre el sostre del 2% de dèficit a Catalunya castigaria molt altres comunitats a l'hora de complir amb l'1,2% de mitjana autonòmica. Les mateixes fonts tampoc veuen clar l'1,8%, que és la banda alta de la forquilla que la líder del PPC va posar sobre la taula. En aquest sentit, Hisenda troba lògic que el partit d'Alícia Sánchez-Camacho defensi els interessos del seu territori, però al final recorden que el govern espanyol és el que acaba decidint. Tot plegat, apunten aquestes fonts, ho faran intentant arribar a acords dins del Consell de Política Fiscal i Financera, abans d'imposar res.

El Ministeri d'Hisenda reitera la idea que el govern de Rajoy traslladava a Barcelona el cap de setmana en el sentit que cap comunitat hauria de tenir un objectiu de dèficit superior al que va tancar l'any passat, que en el cas de Catalunya va ser de l'1,9%.
Anar al contingut