Estats Units

Google News tancarà a Espanya a partir del 16 de desembre

El servei també deixarà d'oferir informacions de mitjans espanyols a la resta d'edicions del portal a l'estranger per la "taxa Google"

RedaccióActualitzat
Espanya es convertirà en el primer país del món on tanca el servei de notícies Google News. El gegant informàtic nord-americà, a més, deixarà d'incloure informacions de mitjans espanyols en la resta d'edicions que el portal té a l'estranger. Tot plegat, a partir de dimarts que ve, dia 16 de desembre.

L'empresa californiana pren la decisió a conseqüència de l'anomenada "taxa Google", inclosa en la Llei de Propietat Intel·lectual del govern espanyol,  aprovada a finals d'octubre, i que obliga els agregadors de notícies a compensar els editors econòmicament pel fet de reproduir els seus continguts.

El responsable de Google News, Richard Gingras, ha explicat que la nova realitat "simplement no és sostenible" per a un servei gratuït que no mostra publicitat ni genera ingressos.

Google News té 70 edicions en 35 llengües que, segons la companyia tecnològica de Mountain View, a Califòrnia, aporten als mitjans de comunicació un trànsit total de 10.000 milions de clics cada mes.

Usuaris i experts ja han valorat negativament la nova legislació, mentre que Wert considera que Google s'ha precipitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut