Imatge d'arxiu de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna.
Imatge d'arxiu de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.
Girona

Girona declara la delegada del govern espanyol a Catalunya persona no grata

La proposta, presentada per la CUP en un ple extraordinari aquest dimarts, ha obtingut els vots favorables dels grups municipals de CiU i ICV. El PP hi ha votat en contra i el PSC s'ha abstingut. El text també considera que l'actitud de la delegada és la d'una "virreina d'una colònia".

RedaccióActualitzat
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat declarar la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, persona no grata. La proposta, presentada per la CUP en un ple extraordinari aquest dimarts, ha obtingut els vots favorables dels grups municipals de CiU i ICV. El text critica la seva posició "hostil" cap a la ciutat, per haver portat als jutjats la contractació dels trens de l'Onze de Setembre i la declaració com a territori lliure i sobirà. El PP ha votat en contra de la moció i el PSC s'ha abstingut.

El text aprovat també considera que l'actitud de la delegada és la d'una "virreina d'una colònia". "No ho aprovem pas per caprici", ha subratllat l'alcalde, Carles Puigdemont. El consistori considera que, amb la seva actitud, Llanos de Luna "menysprea de manera reiterada" els catalans.

El regidor de Reagrupament, Carles Bonaventura, que ha defensat la moció davant la resta de grups, ha assegurat que ara, davant "el moment històric" que viu el poble català, "la inutilitat del seu càrrec queda encara més de manifest que mai". L'escrit també dóna suport a la decisió que va prendre la setmana passada el Parlament, que va demanar a l'executiu espanyol que rellevés Llanos de Luna del seu càrrec.
Anar al contingut