Barcelona

Forcadell: "El 24 de maig iniciarem l'Estat català"

"Ara és l'Hora" omple el Palau Sant Jordi en un acte de suport a les candidatures independentistes dels ajuntaments

RedaccióActualitzat

A dos quarts de nou, amb mitja hora de retard, ha començat a l'anella olímpica de Montjuïc de Barcelona una nova gran mobilització popular organitzada per les entitats sobiranistes.

Amb el lema "Tornen les urnes, tornem al carrer", l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han reivindicat les eleccions municipals com la primera volta del 27-S.

Com que les 15.500 localitats del Sant Jordi es van esgotar en temps rècord, des d'"Ara és l'hora" es va decidir ampliar l'acte a l'Anella Olímpica, des d'on s'ha pogut seguir l'acte gràcies a una gran pantalla gegant.

Carme Forcadell, Muriel Casals i Vila d'Abadal s'han volgut dirigir, en primer lloc, abans d'entrar al Palau Sant Jordi, a totes les persones que esperaven fora perquè no havien aconseguit entrades.

A dins, a primera fila, els líders dels partits sobiranistes: Oriol Junqueras, d'ERC, David Fernàndez, de la CUP o Josep Rull, de CiU. Acompanyats per una important representació del món municipal: 700 alcaldes, alcaldables o regidors, encapçalats per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

L'objectiu d'aquest acte era, en primer lloc, demostrar a l'estat espanyol que la força de l'independentisme no s'ha perdut.  Ara bé, també volia ser un acte per posar èmfasi en les eleccions del 24 de maig i donar suport a les candidatures independentistes dels ajuntaments de Catalunya.

L'acte, amb discursos, representacions teatrals i actuacions musicals, s'ha dividit en quatre parts que representaven les quatre etapes a seguir fins a la independència: la força municipal, el camí cap al 27-S, després del 27-S i la independència.

Després d'una presentació del còmic Quim Masferrer, l'alcalde de Vic i president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha fet un discurs en clau municipal i ha considerat molt important que les eleccions del 24 de maig tinguin un caràcter plebiscitari.

Les 16.000 persones que omplien el Palau Sant Jordi han fet un mosaic gegant de la senyera amb el lema: "24-M, fem la independència des dels ajuntaments".

També s'han fet diferents accions per representar el camí cap al 27-S i el després del 27-S.

L'etapa de la independència com a instrument s'ha explicat amb un vídeo.

Per posar punt final a l'acte, Carme Forcadell i Muriel Casals han fet un discurs conjunt. La presidenta d'Òmnium Cultural ha fet una crida a la unitat i ha demanat un nou estat que no maltracti financerament els ajuntaments.

Forcadell, en el seu últim acte multitudinari com a presidenta de l'ANC, ha presentat el canvi que permetrà construir l'Estat català com "l'únic canvi radicalment democràtic i de regeneració política". Ha proclamat que les municipals del 24 de maig serviran per iniciar l'"Estat català". També ha insistit que Catalunya està preparada per "desobeir les lleis de l'Estat espanyol que són injustes" i per construir un estat independent a partir de les eleccions del 27-S.

L'acte ha acabat amb l'actuació de la Companyia Elèctrica Dharma i Sergi López.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut